Poradna_obrazek_canva.png
Katalog odpadů

Rámcový harmonogram národních dotačních titulů MMR 2023–2025

| zdroj: MMR ČR0

aktuality
zdroj: MMR ČR

Rámcový harmonogram národních dotačních titulů MMR 2023–2025 obsahuje přehled plánovaných výzev v jednotlivých čtvrtletích. Informujeme v něm také o typu výzvy a očekávané finanční podpoře. Údaje budou průběžně aktualizovány v závislosti na schváleném státním rozpočtu.

„V rozhovorech se zástupci obcí a dalšími žadateli o dotace často zaznívá, že je pro ně důležité, aby o možnostech státní podpory věděli co nejdříve. Čas hraje při přípravě kvalitního projektu zásadní roli. Jednání o rozpočtu jsou každý rok velmi tvrdá, úplně garantovat objem dotací na další roky proto není možné. Přesto se na MMR snažíme, aby byla podpora například dostupného bydlení co nejvíce předvídatelná,“ uvedl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. 

MMR plánuje, že v rámci výzev v národních dotačních programech 2023–2025 poskytne žadatelům až 4 miliardy korun ročně. Prioritu bude mít podpora bydlení a rozvoj regionů. V návaznosti na střednědobý rámec chystáme změny v jednotlivých národních dotačních titulech. Se zástupci obcí a dalšími potenciálními žadateli jsme už o některých úpravách jednali na workshopech a kulatých stolech. Výsledkem by mělo být zefektivnění správy dotací a zjednodušení práce pro MMR i žadatele.

Komentáře

  1. Tento článek zatím ještě nikdo neokomentoval.

Okomentovat

Partneři

Vodárenství
Sovak
Zdravá města
Satturn
Wasten
JRK
SKS
Ecobat
Nadace Partnerství
Adapterra Awards
Teplárna ČB
EkoWATT
Solární asociace
AKU-BAT
I-tec
SmVaK Ostrava
Energie AG
Den malých obcí
Denios
PSAS
Rema
K-tech Komunální technika
Meva a.s.
EKO-KOM
ČEVAK
Povodí Vltavy
SRVO
Bert