Tag: PLÝTVÁNÍ

PVO_potraviny

Odpady / Publicistika / 27. 9. 2024

Předcházení vzniku odpadů IV.: Potraviny

Téma plýtvání s potravinami se dotýká každého z nás. Jenom pro představu, každý Čech za rok vyhodí neuvěřitelných 90,7 kg potravin. Ačkoliv jídlo vyhazujeme z různých důvodů, je až překvapivě snadné vzniku potravinových odpadů předcházet.

picture

Aktuality / Voda / 31. 5. 2024

Důlní voda pomůže se suchem

Plýtvání pitnou vodou v obcích na Kyjovsku může zabránit využití důlních vod. Kelčany, Žádovice a Šardice potřebují upravit a zkolaudovat průzkumné vrty na svém katastru už přímo jako trvalý vodní zdroj nebo vypracovat studii proveditelnosti.

jídlo (2)

Odpady / Oběhové hospodářství / Téma / 18. 8. 2022

Nulový odpad: Potraviny

Téměř třetina potravin končí v České republice jako odpad. Průměrný český občan vyhodí zhruba 80 kg jídla za rok. Nejvíce se plýtvá na úrovni domácností. Velkou roli zde hrají špatné návyky při nákupech, nevhodné skladování, nepřiměřené porce jídla či neochota zpracovávat zbytky.

Partneři

Vodárenství
Sovak
Zdravá města
Wasten
JRK
SKS
Ecobat
Nadace Partnerství
Adapterra Awards
Teplárna ČB
EkoWATT
Solární asociace
AKU-BAT
I-tec
SmVaK Ostrava
Energie AG
Den malých obcí
Denios
PSAS
Rema
K-tech Komunální technika
Meva a.s.
EKO-KOM
ČEVAK
Povodí Vltavy
SRVO
Bert
ORGREZ