Tag: PLÝTVÁNÍ POTRAVINAMI

foodwaste

Odpady / Publicistika / 30. 3. 2024

Jídlem nejčastěji plýtvají mladí lidé, neplánují si nákupy

Pečivo, ovoce a zelenina nebo uvařené jídlo – to jsou potraviny, které nejčastěji končí v odpadkových koších Čechů. Nejméně šetrní jsou pak co se jídla týká lidé do 29 let, snaha potraviny beze zbytku využít výrazně roste s věkem, více než polovina starších 50 let potraviny nevyhazuje nikdy.

mzp_Czech_Envi_Thesis_2023_01

Aktuality / 14. 12. 2023

Plýtvání potravinami se stalo tématem nejlepší studentské práce o životním prostředí v roce 2023

V pátém ročníku soutěže Czech Envi Thesis studenti z celého Česka představili v Ústí nad Labem nejzdařilejší práce letošního roku v oblasti společenskovědního přístupu k ochraně životního prostředí. I letos byly k vidění inovativní práce, zabývající se například odpady, přírodou ve městech nebo systémem sdílených elektrokol. Vítězné téma letošního ročníku se pak věnovalo problematice plýtvání potravinami a vyhrála ho studentka Univerzity Karlovy v Praze.

Partneři

Vodárenství
Sovak
Zdravá města
Satturn
Wasten
JRK
SKS
Ecobat
Nadace Partnerství
Adapterra Awards
Teplárna ČB
EkoWATT
Solární asociace
AKU-BAT
I-tec
SmVaK Ostrava
Energie AG
Den malých obcí
Denios
PSAS
Rema
K-tech Komunální technika
Meva a.s.
EKO-KOM
ČEVAK
Povodí Vltavy
SRVO
Bert