Tag: PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADU

PVO_potraviny

Odpady / Publicistika / 27. 9. 2024

Předcházení vzniku odpadů IV.: Potraviny

Téma plýtvání s potravinami se dotýká každého z nás. Jenom pro představu, každý Čech za rok vyhodí neuvěřitelných 90,7 kg potravin. Ačkoliv jídlo vyhazujeme z různých důvodů, je až překvapivě snadné vzniku potravinových odpadů předcházet.

kovový odpad 2

Odpady / Publicistika / 3. 9. 2024

Kam směřuje české odpadové hospodářství z pohledu prevence jejich vzniku?

Již 10. října se v Praze uskuteční 10. ročník konference Předcházení vzniku odpadů. Hlavní pozornost bude tentokrát věnována žhavým tématům, jako jsou: povinné zálohování nápojových obalů, sběr textilu, potravinového odpadu, elektroodpadu a digitalizace. Co očekávat, na co a jak se připravit? Tyto otázky zodpoví ti nejpovolanější řečníci.

franz-schekolin-zSnZrRjFxm4-unsplash

Aktuality / Odpady / 23. 8. 2024

Češi si oblíbili zachraňování hotelových snídaní

Anti-food waste platforma Nesnězeno, která po celé ČR pomáhá restauracím a obchodům s potravinami omezit plýtvání jídlem, stále častěji láká i hotely. Ty přes ni mohou uživatelům nabídnout nevyužité hotelové snídaně, které by jinak skončily v koši. Pro hoteliéry se tak otevírá zajímavá možnost přivýdělku spojená se společensky zodpovědným přístupem k plýtvání potravinami. Společně již zapojené hotely prodaly tisíce balíčků v celkové hodnotě přes 700 tisíc korun.

Partneři

Vodárenství
Sovak
Zdravá města
Wasten
JRK
SKS
Ecobat
Nadace Partnerství
Adapterra Awards
Teplárna ČB
EkoWATT
Solární asociace
AKU-BAT
I-tec
SmVaK Ostrava
Energie AG
Den malých obcí
Denios
PSAS
Rema
K-tech Komunální technika
Meva a.s.
EKO-KOM
ČEVAK
Povodí Vltavy
SRVO
Bert
ORGREZ