Tag: GASTROODPAD

foodwaste

Odpady / Publicistika / 30. 3. 2024

Jídlem nejčastěji plýtvají mladí lidé, neplánují si nákupy

Pečivo, ovoce a zelenina nebo uvařené jídlo – to jsou potraviny, které nejčastěji končí v odpadkových koších Čechů. Nejméně šetrní jsou pak co se jídla týká lidé do 29 let, snaha potraviny beze zbytku využít výrazně roste s věkem, více než polovina starších 50 let potraviny nevyhazuje nikdy.

Praha_spustila_pilotni_projekt_svo.2e16d0ba.fill-730x425

Aktuality / 18. 11. 2023

V části Prahy začal zkušební svoz gastroodpadu

Hlavní město ve spolupráci s Pražskými službami spustilo v osmi městských částech pilotní projekt na svoz kuchyňských zbytků. V Běchovicích, Dolních Počernicích, Dubči, Kolodějích, Kolovratech, Královicích, Nedvězí a Újezdu nad Lesy se u vybraných stanovišť tříděného odpadu objevily speciální hnědé popelnice s oranžovým víkem. Mají speciální těsnění, které zamezuje šíření zápachu do okolí.

Partneři

Vodárenství
Sovak
Zdravá města
Satturn
Wasten
JRK
SKS
Ecobat
Nadace Partnerství
Adapterra Awards
Teplárna ČB
EkoWATT
Solární asociace
AKU-BAT
I-tec
SmVaK Ostrava
Energie AG
Den malých obcí
Denios
PSAS
Rema
K-tech Komunální technika
Meva a.s.
EKO-KOM
ČEVAK
Povodí Vltavy
SRVO
Bert