Poradna_obrazek_canva.png
Katalog odpadů

Společné prohlášení Jihlavy, SVAK a VAS,a.s.

| zdroj: Jihlava0

Společné prohlášení Jihlavy, SVAK a VAS,a.s.

Jednání se uskutečnila na základě podepsaného memoranda s cílem pokusit se nalézt smírné řešení mnohaletých sporů v souvislosti s vystoupením statutárního města Jihlavy ze Svazu.

Pracovní skupina ustanovená na základě memoranda, složená z právních zástupců a odborníků jednotlivých stran, po řadě náročných jednání představila vedení všech stran základní body možného narovnání vzájemných sporů.

S ohledem na nutnost dalšího vyjednávání, rozpracování a upřesnění základních bodů narovnání do konkrétních textů návrhů smluvní dokumentace, nebudou v tuto chvíli strany sporu obsah výstupu pracovní skupiny dále komentovat. Účastnící jednání však věří, že se podaří probíhající vyjednávání dovést do úspěšného konce a do konce června předložit a schválit v orgánech stran návrhy příslušných dohod o narovnání majetkových a finančních nároků a dohody vlastníků provozně souvisejících vodovodů. Skončily by tím vleklé spory dlouhodobě významně omezující obnovu a rozvoj vodárenské infrastruktury na Jihlavsku.

MgA. Karolína Koubová, primátorka statutárního města Jihlava

Mgr. Roman Fabeš, předseda Svazu vodovodů a kanalizací JIHLAVSKO

Ing. Jindřich Král, předseda představenstva VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s.

Foto: ilustrační/ Pixabay