Tag: POTRAVINY

jídlo (2)

Odpady / Oběhové hospodářství / Téma / 18. 8. 2022

Nulový odpad: Potraviny

Téměř třetina potravin končí v České republice jako odpad. Průměrný český občan vyhodí zhruba 80 kg jídla za rok. Nejvíce se plýtvá na úrovni domácností. Velkou roli zde hrají špatné návyky při nákupech, nevhodné skladování, nepřiměřené porce jídla či neochota zpracovávat zbytky.

Partneři

Vodárenství
Sovak
Zdravá města
Satturn
Wasten
JRK
SKS
Ecobat
Nadace Partnerství
Adapterra Awards
Teplárna ČB
EkoWATT
Solární asociace
AKU-BAT
I-tec
SmVaK Ostrava
Energie AG
Den malých obcí
Denios
PSAS
Rema
K-tech Komunální technika
Meva a.s.
EKO-KOM
ČEVAK
Povodí Vltavy
SRVO
Bert